Tips på Tequila 100% Agave

Du vill köpa en bra Tequila 100% Agave men vet inte vilken du ska välja. Här kommer förslag!

Fler förslag och omdömen kommer att skrivas här. Tyvärr varierar utbudet mellan olika systembolag väldigt. Har man tid så finns det ett större utbud i beställningssortimentet även om det saknas mycket där också. Försök verkligen att passa på att handla tequila om du är ute och reser. Räcker med att sätta sig på en Viking Line båt så har du fler att välja på.

Smaken är personlig!

Tequila 100% Agave Blanco

Tequila Arette Artesanal Suave Blanco Nr 500087 Beställningssortiment SB

Tillverkad i Mexiko , Jalisco, 599:-, 700 ml

En tequila som har lagrats 6 månader på ståltank för att göra den lite mjukare.              Suave står just för en smaktyp som är mjukare och mildare. Det här är en hantverksprodukt som avnjuts i tequilaglas och lite kyligare ca 14 grader. Den passar som avec men även bra att kombinera till skaldjur och fisk.

Los Tres Toños Blanco Nr 501028 Beställningssortiment SB

Tillverkad i Mexiko , Jalisco, 419:-, 700 ml

Tillbaks hos Los Tres Toños som tillverkas av Tequilas Selecto de Amatitans , har en viss förkärlek för deras tequila pågrund av deras historik. Det här är en rökig blanco som för tankarna till Skottland. Den är tuff med toner av tjära, citrus som avslutas med en viss sockersötma och peppar.

Systembolagets ordinarie sortiment:

Los Tres Toños Reposado (nr 9) 

Tequila 100% Agave från Jalisco, Mexiko, 361:- /700 ml

Producent är Tequila Selecto de Amatitan. Ett mindre familjeägt destilleri. Familjen har arbetat som agaveodlare men hade till slut råd att köpa sitt eget destilleri. De har ett speciellt tillverkningssätt som ger en rökig karaktär till deras tequila. Den här reposadon är lagrad 2-12 månader. Doftens intensitet är hög och med mycket karaktär från rökt agave, fat, halm och örter. Smaken är balanserad och komplex med toner av fat, päron, apelsin, lakrit, halm och vanilj. Men den rökta tonen så är det här en tequila som går att prova till rökta charkuterier. Använd gärna Riedels tequilaglas och vid ca 14 grader.

Los Tres Toños

Patrón Reposado Nr 86595 Beställningssortiment SB

Tillverkad i Mexiko, 659:-, 700 ml

Underbar ekfatslagrad tequila. Här är det toner av smörkola, vanilj, fat och agave. God att avnjuta som avec men även att använda till drinkar. Flaskorna till  många av Patrón’s tequila tillverkas för hand och korken importeras från Portugal. Många av flaskorna numreras.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s